O nama

Mafin proizvodnja audio vizuelnih proizvoda osnovana je u avgustu mesecu 2011. godine. Registrovana je za proizvodnju kinematografskih dela, televizijskog programa i ostalih audio vizuelnih proizvoda, šifra delatnosti 5911.

Osnovu produkcije čine Filip Markovinović, reditelj i producent i Nataša Markovinović, producent.

U okviru produkcije do sada su urađena tri kratka igrana filma:

„Neki drugi svet“ (2014), pomognut sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine;

„Pakao“ (2015) pomognut sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine;

„Mars“ (2020) u sopstvenoj produkciji.

Tokom proteklog perioda producirali smo i veći broj kratkih dokumentarnih filmova, od kojih bi izdvojili:

Dokumentarno – igrani film „Laza Kostić u Somboru“ (2015), snimljen je u saradnji sa Gradskim muzejom Sombor i pomognut je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Film je deo stalne postavke muzeja;

Dokumentarni film „Ženski sud- feministički pristup pravdi“ (2016), u saradnji sa Ženama u crnom, podržan od strane Rekonstrukcija ženskog fonda;

Dokumentarni film „Kratki ogled o kino entuzijazmu“ (2019), u saradnji sa NFC Kino klub Novi Sad, pomognut sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine, Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Filmskog centra Srbije;

Dokumentarni film „reKAPITULACIJA“ (2023), u saradnji sa MMC Led art, pomognut sredstvima Fonda za otvoreno društvo i Gradske uprave za kulturu grada Novog Sada;

Dokumentarni film “Sećanje na Boška Petrovića” (2023), u saradnji sa Muzejom Vojvodine.

U toku je postprodukcija dokumentarnof filma “Umetnost, utopija, entropija”, pomognutog sredstvima Filmskog centra Srbije i Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada. Premijera se očekuje u oktobru 2023. godine.

U našoj produkciji nastao je i eksperimentalni film „Prašina“ (2022), koji je pomognut sredstvima Filmskog centra Srbije.

U okviru filmske produkcije urađen je i veći broj dokumentarnih zapisa o manifestacijama u Novom Sadu za potrebe Kulturnog centra Novog Sada, Sterijinog pozorja, Društva novosadskih književnika, Ateljea 61, Muzičkog ateljea, Multimedijalnog centra Led art, Udruženja Reaktor, Srpskog narodnog pozorišta i mnogih drugih, kao i veći broj reklamnih spotova, namenskih videa, muzičkih spotova i video radova.

Internacionalni Festival eksperimentalnog filma i muzičkog videa „Experimental Superstars“ važan je segment rada naše produkcije. Festival će ove godine imati svoje deveto izdanje. Značaj festivala su prepoznali i finansijski podržali Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada. U okviru festivala, kao zasebnu celinu, organizujemo i filmsku radionicu eksperimentalnog filma Analogoidi protiv Digitalmena.

Takođe, urađena je i izvršna produkcija za tri pozorišne predstave – „Kos“, po tekstu Dejvida Herovera u produkciji KCNS (2011) i „Tri ukradena romana“, po tekstu Saše Radonjića u produkciji NP Kikinda (2012). Gradska uprava za kulturu grada Novog Sada pomogla je realizaciju pozorišne predstave „Klub ljubitelja smene 8“ u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem (2016).

Kontakt:

Mafin proizvodnja audio-vizuelnih proizvoda

Bulevar oslobođenja 105, 21000 Novi Sad, Serbia

produkcija.mafin@gmail.com

PIB 107200238 MBR 62570709

340-11406836-52, Erste Bank AD